Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusové se naprosto neštítili poslat do lágrů ta největší esa s holubičí povahou. Nešlapeš s námi? jsi moc smutný? Ty se neraduješ? odvedeme tě...... kolik lidí vlastních zabili, zničili, jeden voják ve Vlastenecké válce sem, jeden tam, hlavní je hřímat na tribunách jako Lenin. člověk nic neznamená...

Mě naprosto nezajímá, jak mě bude vnímat někdo v Rusku, kdo věci chápe napůl, dodnes je tím dobrým, jelikož toho moc nezná, protože není síla a evidentně nebyla ani třicet let síla obyvatelstvo nějak extra poučit dobrým slovem, ukázkou a úmyslem.

Na co si tu hrát?

Zjednoduším to celé... jak píšete, otázky byly inkvizičním procesem. A tam bych začala a třeba i skončila. Protože VY jSTE TO MOHL VIDĚT... díky Novotnému. A to je ta největší podstata věci pro lepší orientaci našich lidí vidět v Rusku "spásu" budoucího.

1 0
možnosti
Foto

P54a33v18e25l 88V88á55v38r71a

6. 12. 2019 10:08

Radko děkuji za reakci na článek, která byla opravdu reakcí na článek, nikoliv jen diskusí na téma, co byli Vlasovci. Jsem rád, že to někdo pochopil. A máte pravdu, díky Novotnému to opravdu mohli lidé vidět.

R^

0 0
možnosti
DR

Souhlas. Mu vůbec nešlo o žádné vlasovce a o nějakou pamětní desku už vůbec ne.

2 0
možnosti
PK

Pomoc Buňačenkovy armády pražským povstalcům objektivně zabránil německému masakru v hl.městě, ovšem na druhou stranu se sama Vlasova armáda na něm o pár měsíců dříve krutě podílela při rozdrcení povstání ve Varšavě.

Iniciativa starosty Novotného se snaží vzbudit dojem, jako kdyby mělo jít o výraz poděkování a nápravu historické křivdy. Nic proti tomu, aby i tito mužové byli důstojně pohřbeni a došli posmrtného klidu. Ale oslavovat je s vědomím výše popsaného? A pak silně pochybuji, že toto byl skutečný záměr pana starosty

2 0
možnosti
JH

Nemáte pravdu. V době povstání ve Varšavě ještě ROA neexistovala. Byla ustanovena a listopadu 1944, konkrétně na Pražském hradě. Povstání začalo v srnu 1944 a kapitulovalo začátkem října.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS