Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Upřednostnil jste cenu před jistotou a teď si stěžujete, že tu co nabízeli jistotu za vyšší cenu z vás nepadli na zadek.

Takovým jako vy bych přál normální tržní prostředí- tedy odpojit vás a přestat van dodávat dokud se to nevyřeší.

0 0
možnosti
Foto

Stát by do těchto záležitostí neměl vůbec zasahovat.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Písařík okopíroval cestovky. Ty také vyberou peníze za zájezdy a skončí.:-)

2 0
možnosti
Foto

Energie měla zůstat ve vlastnictví státu.

0 1
možnosti
Foto

A doly, a hutě, a zdravotnictví.....;-D

1 0
možnosti
MS

Váš požadavek na 24 hodin od podpisu je utopie. Takhle plná moc nikde nefungovala ani u normálního tarifu. A teď máte situaci komplikovanější kvůli náporu na call centra. Já myslím, že 18 dní je dobrý výsledek, já mám měsíc v DPI a ještě mi nepřišel ani rozpis záloh v DPI, pouze cena za MWh v DPI.

Co mi připadá reálnější a do budoucna by mohlo fungovat, tak aby na burzu nešlo každý měsíc 100% vyrobené energie, ale aby část automaticky patřila státu jako státní rezerva a zbytek šel na burzu. U plynu zase podzemní státní hmotná rezerva. Ta likvidační cena není totiž stanovena dodavatelem, ale státem prostřednictvím ERÚ. Takže kdyby ERÚ měl k dispozici státní rezervu speciálně pro tyto případy, nemusel by stanovit takovou cenu v poslední instanci a nikdo nemusí vymýšlet úlevy na DPH, vratky na energiích atd...

0 0
možnosti
Foto

Jak byste si takovou státní energetickou rezervu představoval technicky a cenově?

Tím se ptám, čeho a kolik by stát musel nakoupit a co a jak udržovat, aby takovou rezervu měl. A samozřejmě kolik by to celé stálo na počátku a průběžně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Jsem architekt, sledující a nelhostejný k tomu co se kolem něj děje. Nechci být součástí mlčící většiny. Nechci žít v bublině. Chci mít názor, který si udělám sám.

Seznam rubrik