Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že Piráty "zabil" hnojomet ANO a SPD. Jak píšeš, mnozí radili voličům Stanu kroužkovat, aby hlasy nepadly v lepším případě SPOLU, v horším ANO a SPD, protože pro mnohé byli Piráti nevolitelní. Výsledek mě moc mrzí. Pirstanu bych přála 1.pozici se složením půl na půl. Co se ODS týče, ta si vleče s sebou se starými tvářemi jako je př.Benda, který v životě nedělal nic než pindal a jehož diplomka se nikdy nenašla, plus další staré tváře, pověst zkorumpované strany, která dostala Babiše do sedla. Bohužel Nečas, jeden z nadějných slušnějších ODSáků, zcela podlehl domině z kantýny a na to se také nezapomnělo, vzhledem k tomu, že se opět jejich kauza objevila v médiích. TOPka měla štěstí, že se její tváří místo nemilovaného Kalouska, který to kromě jiného schytal za svou tvrdou a necitlivou reformu sociálního systému v době krize obecně nepřízeň, stala charismatická Pekarová. KDU je vcelku jasné,. má své jádro voličů.

0 0
možnosti
LC

Podle mého názoru, na koalicích a kroužkování to ještě zvýraznilo, totálně prodělali Piráti a hodně prodělala ODS. Hodně vydělali lidovci a nejvíce TOPka. Domnívám se, že v ODS si o tom ještě popovídají.

0 0
možnosti

M95a20r29t10i57n 10Š85u11l42c

12. 10. 2021 19:57

No, sice mě v tomto případě kroužkování velice potěšilo.. ale jinak by to nemělo být až tak velké téma.

Strany mají nějaký program a tudíž až tolik nezáleží, kteří konkrétní lidé ho budou prosazovat. Ale pakliže je mezi kandidáty skutečně nějaká výrazná osobnost těšící se obzvláštní důvěře veřejnosti, ano kroužkováním ji lze vytáhnout vzhůru.

Tady ovšem (tj.v případě takové podivné kvazi-koalice ideově dost odlišných stran) kroužkování plnilo trochu jinou roli.. rozlišovalo strany-programy. Jsem tomu rád, že se tak stalo. Ale normální by to být nemělo. Normálně by se takto odlišné strany ani neměly spojovat do takové účelové koalice. Je to přece jenom určitý podvod na voliče.

Ale myslím, že je to poučení pro příště ..i pro ostatní.

0 1
možnosti

Ono to ale může být taky tak, že volit šli hlavně voliči STAN a ti by stejně kandidáty Pirátů nekroužkovali. A možná by STAN dopadli ještě lépe, kdyby šli do voleb samostatně. Podle mne dost svých voličů koalicí s Piráty odradili. Ne každého jejich voliče totiž napadlo, že by to dilema mohl vyřešit vykroužkováním druhého z koalice (a že to udělá tolik lidí), a tak raději volil někoho jiného.

1 1
možnosti
JV

Každý svého štěstí strůjcem. I Piráti.....

2 1
možnosti
JH

Karma.

A nediví se jen Piráti, v podobné, i když ne tak fatální situaci se ocitla ODS. Její voliči očividně podcenili, že především lidovci ale i TOPkaři jsou daleko zapálenější pro svoje strany, tudíž obě strany dosáhly na daleko více mandátů, než v případě, kdyby kandidovaly samostatně.

Teď sice panuje v ODS navenek euforie, ale řekl bych, že spousta členů této strany si teď drbe hlavu, co s tím udělat pro příšte.

2 3
možnosti
AM

A29d65a78m 93M87a51l73ý

12. 10. 2021 14:32

Toho kroužkování u SPOLU jsem si nevšiml.

Můžete doložit, že se to nějak masivně stalo?

1 2
možnosti
Foto

I57v36o 31C96i10l76i23c15h

12. 10. 2021 13:47

Přesně tak to je R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Jsem architekt, sledující a nelhostejný k tomu co se kolem něj děje. Nechci být součástí mlčící většiny. Nechci žít v bublině. Chci mít názor, který si udělám sám.

Seznam rubrik