Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M42a90r33t68i87n 18R24ý59d94l

16. 5. 2019 11:18

Pane Vávro, musím s Vámi nesouhlasit. Několik let jsem žil v Německu a Rakousku a jen se mi potvrdilo, že východoevropané jsou a budou občané druhé kategorie. Sice se k nám chovají uctivě, ale to my v Čechách k vietnamským občanům také, že? Jenomže smýšlení západoevropanů je jiné než naše. Oni nakupují jednou až dvakrát týdně většinou čerstvé potraviny (u řezníka, mlékaře a pekaře) a nic nevyhazují. My nakupujeme v supermarketu nejlépe na měsíc s trvanlivostí dalšího měsíce navíc. To co se nám zkazí to vyhodíme. To je ten hlavní rozdíl. Kupujeme levné sračky ve velkém, než abychom kupovali v malém kvalitu. Nic víc, nic míň. Pokud to bude takto fungovat pořád, tak se dvojí kvality nezbavíme. České suroviny jsou drahé, protože nedostávají zemědělci takové štědré dotace jako v západních zemích. Kvalitní český řezník u kterého nakupuji já, je sice dražší, ale vím, že jeho maso je z okolních farem, jiný farmář mi vozí pravidelně mléko a sýry do práce a chleba si pečeme sami. Vy jste zmínil pravděpodobně mraženou pizzu v jiném obalu. Já si buď pizzu nechám dovézt z pizzérie, nebo si jí doma uděláme sami a je to lahoda za pár minut. Jsme v tomto ohledu liný národ.

0 0
možnosti
VV

V celku bych s vami souhlasil. Ovsem jako kazdy spravny vlastenec tady pisete ze oni maji vetsi dotace.

Mne by opravdu zajimalo jake dotace a na co mame my a jake oni. Jeste nikdo to zde nenapsal.

0 0
možnosti
JB

Je to tak, tohle je ve své podstatě jenom boj o politické body.

Co mě na tom přijde nejabsurdnější je, že dost lidí, kterým tohle vadí, chtějí zároveň vystoupit EU, aniž by nějak reflektovali, že právě jenom jednotný trh ja aspoň nějaká šance, jak to vyřešit k jejich spokojenosti. Mimo EU už by se to dalo řešit opravdu jenom těžkou byrokracii v podobě předepisování složení a už vidím, jak ti stejní lidé nadávají, že se jim pak potraviny zdražily.

0 1
možnosti
VM

Rozumím vašemu úhlu pohledu, ale nesdílím ho.

Neuvěřil jsem totiž té iluzi o EU, které jste byl ochoten uvěřit vy.

0 0
možnosti
Foto

Včera (středa 15,15,2019) jsme opět vyslechl část debaty na radiožurnálu na téma eurovolby. Jeden z diskutujících tam "jakoby opakoval" některé věty z mého blogu, včetně přirovnání této "mlhy" k "mlze kolem letního času".

Takže buď se konečně našel někdo kdo se nebojí myslet a jít proti proudu, nebo možná domýšlivě doufám, že má psaní blogů smysl:-)))))))))

0 0
možnosti
VM

Tak za mě. Samozřejmě, že je zde horší a lepší zboží a já si mohu vybrat. A že mohu přestat to nekvalitní kupovat a nakonec tak činím nejen u zahraničního, ale i toho z koncernu Agrofert, které nekupuji, protože třeba uzeniny mám rád ty z masem.

Tady jde ale z mého pohledu o trochu něco jiného. Evropské unii vadil název RUM, protože měl jiný základ, než ten jejich. Vadilo jim pomazánkové máslo, protože mělo jiný obsah, než to jejich. Ale nevadí jim různé složení totožných potravin dovážených do různých částí EU.

Tedy nekvalitní zboží nekupuji, jsem proti současným praktikám EU. A co se toho "praporu" týká, tak jsem přesvědčený jít volit a jdu volit SPD.

0 0
možnosti
KS

Existuje řada norem, které říkají, co je to rum, máslo, špekáček, čokoláda, celozrnný, lančmít, apod. Jestli je dobře, mít takové normy, si odpovězte sám.

Nicméně neexistuje (pochopitelně ani nemůže) existovat norma na to, jakou přesně pizzu nebo nanuk má výrobce vyrábět. Nikdy tak nelze vzít konkrétní výrobek a uznat jeho složení za "pravé" nebo "nepravé".

1 0
možnosti
PA

P24e39t98r 82A18g73u44l48á96r

15. 5. 2019 21:22

Dvojí kvalita? Stačí si projít nekolik sámošek. Zajdu do jedné a tam vidím jablka Golden označená jakost I. nepotlučená, nepřezrálá a o průměru 8-12cm. Jdu do sámošky s jiným názvem a tam vidím odpad. Stejně označená jablka jakost I. Golden, voskovitá - přezrálá, zežloutlá, potlučená o průměru maximálně 10cm. Když to řeknete obsluze, jen se ušklíbne a vedoucí to samé. Přitom tam taková jablka u cedulky jakost I. nemají co dělat. Je to o lidech.

0 0
možnosti
Foto

To by v ČR muselo existovat nějaké "Spotřebitelské trestní výchovné komando", které by takovou prodejnu znenadání regulérně přepadlo a veškeré zboží (jako byla popsána jablka Goden) vyházelo i s personálem prodejny na ulici. A dokud tohle nebude, personály prodejen se budou namísto úsměvů na zákazníky pouze zlomyslně šklebit (jakoby říkaly) - Polibte nám šos...! ;-(

0 0
možnosti
MS

Pořád zůstává ve sporu vyjádření prezidenta asociace průmyslu a obchodu, který tvrdí, že existuje mezi výrobci a distributory praktika, která se dá přirovnat k mafiánské.

Distributoři od výrobců dostávají nůž na krk, že nesmí kupovat a tím do ČR dodávat kvalitní zboží, jinak výrobci potrestají konkrétního distributora úplným přerušením dodávek veškerého zboží a výrobce přejde k jinému distributorovi. Takže kromě přerušení konkrétního zboží, distributor přijde i o ostatní zboží.

Nevím co je na tom pravdy, ale jestli je to tak, pak o nějaké české svobodné volbě nakupování nemůže být ani řeč.

3 0
možnosti
PA

P63e76t15r 47A68g39u61l85á47r

15. 5. 2019 21:25

To mi připadá jako výmluva. Spotřebitelům je jedno jestli je to značka A nebo B. Chtejí jíst něco normálního. Když to neumí dodat A nebo B, tak se jistě najde C. Protože dodávat do velkého řetězce za férovou cenu je pro každého výrobce sen.

1 0
možnosti
PB

P71e85t29r 56B30u42r44i17a44n

15. 5. 2019 13:49

Souhlas, karma.

2 2
možnosti
VV

Protoze ziju lastne vnapul v CR a napul vBRD, vas text mne oslovil. Ac doma varime prevazne z cerstveho, obcas se stane ze koupime neco hotoveho. A take to byva Pizza.

A mohu potvrdit, ze takova Pizza Ristorante Diavolo vypada na prvni pohled stejne. Ovsem kdyz se podivame na druhou stranu, jetam napsane slozeni. U te koupene v Nemecku jen nemecky.

U te koupene v CR mimo cestiny a slovenstiny i v jinych jazycich drivejsich vazalu SSSR. A opravdu je to slozeni rozdilne.

Nebude to tim, ze si ho ty zeme tak obednavaji aby to bylo levnejsi?

Taky mame se synem vlastne stejna auta stejne znacky, ale pritom je kazde jine.

6 0
možnosti
Foto

P63a28v63e35l 49V82á31v39r21a

15. 5. 2019 13:15

země si asi nic neobjednávají. výrobci ale asi vyhodnotí, co se dá ještě prodat a za kolik. to je tak vše.

je to prostě na spotřebiteli. ale jak jsem se snažil napsat, není to o tom stejném obalu, ale o kvalitě a ceně. a celá ta kampaň, co se tváří, že to "vybojuje" je jen o tom obalu

0 0
možnosti
PK

No víte i kvalita našich výrobků je děsiváv porovnání s minulostí a tady by se mělo začít.

Do roku 1994 platily v Československu ještě z dob minulého režimu zákonné normy, které nedovolovaly, aby klobásy obsahovaly mouku, aby jogurty obsahovaly škrob atd. atd.Tyto normy byly zrušeny a v Česku začala doslova džungle .

Co se týče porovnání kvaliy potravin v Česku a ve světe,snad jeden příklad za všechny, bo tento produkt bývá často v reklamě v TV-...Zmrzlina MAGNUM, která stojí stejně v Česku i Španělsku, se v EU vyrábí z mléka, v Česku z levnějších rostlinných tuků.Takových a různých dalších šmejdů žereme stále více a více, ale nezoufejme, bude hůř - podíl výrobků se stále vyšším obsahem náhražek bude růst. Keep smilling a nechme to na pirátech,prý to vyřeší...:-/

5 2
možnosti
Foto

P75a81v75e50l 26V36á86v57r26a

15. 5. 2019 13:18

nekupujte magnum. pokud vám nechutná, kupte jinou zmrzlinu, která smetanu viděla. pak si manažeři od magnumu začnou klást otázky a objednávat průzkumy, proč magnum neletí a nakonec tam dají smetanu taky. jiná cesta není. a je to na dlouho.

4 0
možnosti
JB

J94i82r18i 43B39o92r

15. 5. 2019 12:44

Souhlas,karma.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Jsem architekt, sledující a nelhostejný k tomu co se kolem něj děje. Nechci být součástí mlčící většiny. Nechci žít v bublině. Chci mít názor, který si udělám sám.

Seznam rubrik