Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zkuste vaše myšlenkové pochody propojit s tím, jak mnoho žen 30+ s malými dětmi nemohou do práce, neboť míst ve školkách je málo a maminky 60+ jsou ještě v práci. K tomu má ta prostřední (dle vás) diskriminovaná generace žen ještě své rodiče 85+. Ve svém okolí neznám jediného muže, který by poletoval mezi prací, vnoučaty a rodiči. Zato žen, které zvládnou i partnerovy rodiče, tech je dost.

1 0
možnosti
Foto

P81a98v46e55l 80V12á90v11r27a

12. 6. 2018 12:20

To máte pravdu. Záslužné činosti. Ale co to má společného s dřívějším odchodem do důchodu?

0 0
možnosti

Dříve byly různé pracovní kategorie z hlediska odchodu do důchodu - horníci, vojáci a další, kteří se vzhledem k charakteru práce dříve "opotřebovali", šli do penze dřív. Mělo to svoji logiku stejně jako snížení důchodového věku u žen podle počtu dětí, které dlouho fungovalo. Lze to brát jako další díl beztak nedostatečné finanční kompenzace za mateřství, a ne jako pozitivní diskriminaci.

0 0
možnosti

Hlavne vojaci z povolani. Ti byli tak opotrebovani ze sezeni v kancelari, ze sli do duchodu uv petapadesati a jeste s nesrovnatele vyssim duchodem.

0 0
možnosti
Foto

Zbytečné starosti. Pro některé ženy v tomto státě i nadále kupodivu platí, že odchodné na zasloužený odpočinek jim nastává v okamžiku porodu prvního dítěte i bez toho, že by někdy předtím pracovaly. "Šťastné to ženy" (viděno z úhlu pohledu kněžny Záhaňské)...!!:-P

0 0
možnosti
Foto

P45a35v90e83l 82V81á96v57r96a

12. 6. 2018 15:02

a proč ne?

pro některé muže možná taky. Pro takové případy existuje Vdovský/vdovecký důchod a je to v pořádku.

0 0
možnosti

Víte, Pavle, ono to bude asi tak, že my ženy co jsme ty děti porodily a vychovávaly společně s našimi muži nemohly všechny zůstat s nimi doma a valná většina již od jejích dvou, tří let šla do práce, takže si myslím, že si my ženy, které jsme pracovaly a ještě měly děti si docela ten odchod do důchodu dřív zasloužíme...

0 0
možnosti
Foto

P78a64v96e13l 44V89á28v61r76a

12. 6. 2018 14:26

Naďo, děkuji za názor i za laskavost ve vašem nesouhlasu. Soucítím, ale nesouhlasím.

Já jsem třeba pro rodinu o večerech a víkendech postavil dům. To si třeba cením tak na dva "špunty". O kolik půjdu do důchodu dříve? O děti se taky starám, vařím (více než žena), uklízíme spolu, někdy i peru - ale tam vede manželka, každý den vozím děti do školy a několikrát týdně vyzvedávám z kroužků. Řeklo by se samozřejmost, Tak proč bych měl odcházet do důchodu dříve??

0 0
možnosti

Vcelku souhlasím. Ono je v tom ještě jiný zádrhel. Žena za roky mateřství pobírá také důchod (jsou jí započítávány), ale pojištění neodvádí (nemá z čeho). Tedy je to placeno z už tak našpónovaného důchodového hrnce, z pojištění nás všech. Poděleno na počet aktuálních důchodců, připadá více "plátců", ale částka je stejná. Tedy ať stát stanoví a doplácí za tyto ženy zdravotní a sociální pojištění. Řekněme částkou z průměrné mzdy.

0 0
možnosti

To bude ale nejaka novinka, manzelce za ty roky co byla v sedesatych letech doma s detmi nezapocitali do duchodu ani den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Jsem architekt, sledující a nelhostejný k tomu co se kolem něj děje. Nechci být součástí mlčící většiny. Nechci žít v bublině. Chci mít názor, který si udělám sám.

Seznam rubrik