Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z článku:

--------------

Tak už to začalo. Novináře je třeba třídit. Pojďmě jim dát nálepky, abychom je hned poznali.

---------------------

Zajímavé ale zbytečné, vážený pane autore. Možná jste si toho ještě nestačil v životě všimnout, ale lidé už dávno rozlišují, firmy, profese, řemeslníky, lékaře, atd. podle jejich kvalit. Normální přirozené hodnocení. Novinařina je to samé "řemeslo" jako každé druhé.

Ale jeden rozdíl tu přeci je. Zatímco odborníci různých profesí se zdokonalují a zlepšují své služby, tak novinařina úměrně upadá, s kvalitou novinářů a s nimi i jejich vliv na společnost.

Zkrátka, kritizujete někoho, komu se jejich práce nelíbí.

Důležitější (pro vás) je, že vy jste s jejich práci spokojený.

:-)

1 1
možnosti

P.S. Lékař nepřesně určil diagnozu, po klempířích zatéká, po ujetí jednoho kilometru ze servisu opět ta samá porucha .... po vaši kritice začnou všichni řvát, že je to útok na demokracii a budou o vás psát, že je napadáte, protože jste pomstychtivý.

:-)

0 1
možnosti
Foto

„Nic takového jako svobodný tisk neexistuje. Vy to víte, já to vím. Nikdo z vás by se neodvážil napsat upřímně svůj názor a i když by to třeba udělal, stejně by ho neotiskli. Každý týden jsem dostával výplatu za to, že jsem se do novin nevměšoval se svým vlastním názorem. Totéž platí i pro vás všechny. Kdo vybočí z řady, ocitne sena ulici a může si hledat novou práci. Vlastní úkol novinářů spočívá v podrývání pravdy, vyprávění lží, překrucování faktů a prodávání sama sebe, své země i rasy, za chléb každodenní. Vy to víte, já to vím, co to je tedy za hloupost, připíjet si na svobodný tisk? Jsme nástroje a loutky v rukou boháčů, kteří v zákulisí tahají za nitky. Tancujeme podle toho, jak pískají. Naše talenty, možnosti i život jsou vlastnictvím cizích lidí. Nejsme nic víc než intelektuální prostitutky.“

John Swinton, vydavatel New York Times, ve své rozlučkové řeči pro New York Press Club, 1953 :-/

2 1
možnosti
Foto

Absolutní nesouhlas. I když jsem pracovala jen v okresních novinách (1978 - 1990) nikdy jsem nenapsala vědomou lež. Ano - občas mě někdo mohl zblbnout polopravdou, ale (za ty roky to bylo jen 2 x) vždycky se to projevilo. A já to napsala.

Dneska to tak není - protože jde o práci. Zhusta dobře placenou - v tom máte pravdu.

Ale nevěřím, že každý současný novinář je "děvka prodejná". I když zhusta lze těžko rozlišit, který že to není.

1 0
možnosti
Foto

Novinář je zaměstnanec a má svého zaměstnavatele. Pokud píše kriminální sloupek tak nemá problémy, ale politiku a názory?

Pokud je majitel na příklad ve straně CSSD tak jeho zaměstnanci je vysvětleno o čem psát. Jsou mu vymezeny hranice.

Více než před 100 lety skoupil Rothschild většinu nejčtenějších vydavatelství novin.

Dosadil tam své šéf-redaktory a bylo vymalováno. ;-D

2 2
možnosti

Člověče co jste to napsal ? Copak novináři jsou nějaké posvátné indické krávy ? Vždyť riziko prodejnosti u této profese je násobně vyšší než u jiných profesí.Vzpomeňte si na paní Fridichovou či Tvarůžkovou z ČT. Jste přesvědčen o tom, že jsou objektivní?. Já tedy nikoliv. Nejsou bohužel posvátné, jen zcela obyčejné.

6 3
možnosti

Co je na Noře Fridrichové neobjektivní, uveďte jeden jediný příklad.

4 2
možnosti

Autor si očividně plete svobodu slova se svobodou novinářů lhát.

Zákon na ochranu novinářů a jejich zdrojů je, ale možná chybí zákon na ochranu občanů před novináři...

A kritizovat novináře?

To se přece nesmí.

To si nemůže dovolit nikdo, ani prezident.

4 2
možnosti

J87a39r38a 98R40a67n75k

10. 3. 2018 6:34

Kritizovat novinare, soupat je ze strechy dolu, vyhazovat z oken - to vse je normalni - na Vychode a v rozvojovych zemichRv

0 0
možnosti

J34i92ř41í 46J12a72n16d37a

9. 3. 2018 16:04

Píšete "Tak už to začalo. Novináře je třeba třídit. Pojďme jim dát nálepky, abychom je hned poznali."

Jaké nálepky?

Novinařina je profese a činnost jako každá jiná. Každý rozlišuje jednotlivé politiky, spisovatele, herce, nebo třeba sportovce a má na ně nějaký názor.

Někdo je mu třeba jen nesympatický, nelíbí se mu jeho názory atd.

Proč by novinář měl být něco jiného?

Ano, novináře si každý "třídí", jako kohokoliv jiného.

2 1
možnosti
Foto

ale ne prezident v inaugurační řeči

4 0
možnosti

Kdepak pane, dneska jedinej správnej novinář je ten, co načechrá našim potentátům peříčka a ostatní je žumpa. Tomio Okamura už tohle všechno dávno prokoukl.

Zakázat, umlčet a když to jinak nepůjde, třeba i zavřít. Přece, makáme. A ostatní

potřebujou klid na práci. Republiku si rozvracet nedáme etc.R^

5 0
možnosti

Novináři byli vždycky prodejní.A teď,když média vlastní několik oligarchů,a ČT si přivlastnila jedna z trpasličích stran,tak holt píší a komentují tak,jaké mají zadání a kdo je platí.Tečka.Veškeré kecy o objektivitě jsou jen plácáním do vody.

2 2
možnosti

... když vono ho to ba! Karma

2 0
možnosti

J13a53r12a 42R65a53n35k

10. 3. 2018 6:36

Jeminkote, babicka zaplatpanbuh zemrela ve Svycarsku! V demokraticke zemi!

....ta by koukala, jak se vse vraci opet do stejnych rudych koleji, smutne.;-(

0 0
možnosti

Souhlasím, že inaugurační projev by měl mít jiný obsah, než měl. Dále jen pár laických poznámek k rozohněnému autorovi:

Veřejnoprávní média by měla především zprostředkovávat dialog jednotlivých částí a skupin obyvatelstva, což se třeba v případě stálice ČT pana Moravce příliš nedaří. bavy z útoků na VPTelevizi a volání po ukončení konces. poplatků jsou oprávněné. K obránců slova bych dodal, že se změní pouze její financování, bude financována ze státního rozpočtu a naštvaný koncesionář ušetří za rok přes 15 stovek.

Co se týče novinářů, v dnešní době nenesou za svou práci sebemenší zodpovědnost. Jsou nepostižitelní více a mají větší imunitu než všichni ústavní činitelé dohromady. Například výsledek práce jednoho investigativního novináře, jenž chrání své zdroje je přímá škoda pro tuto zemi, nutnost několikamilionového odškodnění paní Věře Jourové za její nespravedlivé trestní stíhání.

Takže ano hlídači demokracie na jedné straně, na druhé z Vás mohou udělat člověka bez duše a obrana před soudem, to nechám raději bez komentáře..

3 5
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Jsem architekt, sledující a nelhostejný k tomu co se kolem něj děje. Nechci být součástí mlčící většiny. Nechci žít v bublině. Chci mít názor, který si udělám sám.

Seznam rubrik