Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

PROČ JE EU SOCIALISTICKÝM NESMYSLEM A ZLOČINEM, ZEJMÉNA RUDOČERNÝCH SOCIALISTŮ.

Jak známo, vývoj lidského světa je tažen civilizací jednotlivců obchodem, tedy jejich vyšším a vyšším osamostatňováním. Takoví lidé jsou pak už dlouhá tisíciletí tahouny dalšího jeho vybavování technickými prostředky, neboť svojí nekoordinovanou aktivitou vygenerovali neosobně a nezáměrně spontánní řád lidské interakce a lidského světa, který je svými evolučně vyvinutými pravidly řídí a nutí k efektivním a produktivním druhům jednání.

A přinutil je založit evoluční cestou bez původního záměru vlastní správní jednotky, národní státy.

Pomiňme tu eskapádu historických událostí, které vedly k dnešku a podívejme se na to, co je. Co vniklo a co dál vzniká. Jen za poslední 3 dekády vznikly desítky nových národních států a nikdo se jich, tedy každý toho svého, nechce vzdát. Jak to ? Vždyť EU je přece prý jakousi novou lepší formu lidského světa. Tak proč ne ?

Jednoduše proto, že to není mírovými cestami možné. Historickými vazbami a vzájemnou všemožnou sounáležitostí osazené skupiny lidí, kteří si říkají národ, dokonce až paradoxně na tom trvají i v USA, kde je national skoro všechno, totiž se této vlastnosti ani vzdát nemohu. Je vrostena v jejich historii a v jejich myslích, tedy v systému tzv. pravidel jejich správného chování. Proto není znám případ, kdy by se někdo dobrovolně vzdal své národní identity.

0 0
možnosti
KJ

Ona je 55 rychlostní, vy to jen nevíte... Dzp.

0 0
možnosti
JC

Tak já mám taky přirovnání. Pronesl ho jeden významný český politik. Představme si Evropu jako místnost. Může být polovina vytápěná a půlka studená ??

0 3
možnosti
VV

Predstavuju si to. Kdyz mate vysoke stropy a lokalni vytapeni, mate u stropu 30° a u podlahy nekdy i jen 5°.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem pro. A neomezil bych to jen na Evropu. I zde by mohlo být několikarychlostní Česko.

2 0
možnosti
Foto

Takové kulturně-etnické entity jako je třeba Chánov a Janov by mohly soutěžit a nakonec nás všechny předehnat;-D.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Jsem architekt, sledující a nelhostejný k tomu co se kolem něj děje. Nechci být součástí mlčící většiny. Nechci žít v bublině. Chci mít názor, který si udělám sám.

Seznam rubrik