Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Předčasné volby lze vypsat jen za určitých podmínek, před časem se k tomu vyjadřoval ústavní soud. Jestli se dlouho nebude dařit sestavit vládu, která by dostala podporu parlamentu, přichází v úvahu úřednická vláda.

1 0
možnosti
Foto

Pohrdání voličem by v současné sněmovně vznikla jakákoliv vláda.

Ty jednotlivé strany jasně deklarovaly před volbami s ký chtějí vládnout a s kým rozhodně ne. Tak jak jsou rozloženy síly není možné složit vládu bez porušení těch slibů.

Jedinou variantou jak nepodrazit voliče jsou nové volby ve kterých se nabídnou nové varianty (spojení stran, jiní kandidáti, jiné deklarace před volbami....) a voliči znvou "rozdají karty"

0 1
možnosti
Foto

P87a45v14e71l 86V93á51v30r10a

25. 10. 2017 10:27

Já chápu pohrdání voličem asi v širším spektru. Nemyslím jen na voliče "svého", ale na celý balíček všech voličů. Nebo alespoň na většinový "balík" těchto voličů.Tím pádem musím akceptovat, že i soused, který volil tak, jak se mi to třeba i nelíbí je taky volič. A vláda je v mém i jeho zájmu.

Tedy vždy komromis.

0 1
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Jsem architekt, sledující a nelhostejný k tomu co se kolem něj děje. Nechci být součástí mlčící většiny. Nechci žít v bublině. Chci mít názor, který si udělám sám.

Seznam rubrik